tiistai 29. tammikuuta 2013

Tuulilasin vaihtoa

Morjesta pitkästä aikaa!
Tässä oo oikee ollu nyt mitää kirjottamisen tai päivityksen aihetta, mutta eilen tuli kun saimme kaverini kanssa  tuulilasin vaihdettavaksi mitsubishi L300 paketti autoon.
Ekaksi otettiin kaikki listat pois ja tuulilasin pyyhkijät
Sitten tungettiin lasin kulmasta leikkaus teräs siima sisälle ja kierrettiin ulkopuolelta koko lasi sen  teräs siiman kanssa , sitten lukittiin se ulkopuolelta pyyhkijän mutteriin ja sisäpuolelle laitettii imukupilla varustettu räikän näköinen juttu jota ruvettiin kiertämään jolloin lasi leikkaantuu ja siirrettiin lasileikkuri juttua aina eteepäin kunnes lasi oli kokonaan irti.
Sitten hiottiin ruosteet pois, laitettiin punasta ruostepohjamaalia jonka päälle tuulilasiin tarkoitettua varioprimeriä ja käytiin sillä myös tiivisteet läpi jolloin primeri tekee kumin tulevaa liimausta varten sopivaksi ennen näitä leikattiin liimasta jonkin verran pois liimaveitsellä.

Uusi lasi joka putsattiin lasinpesuaineella ja sitten laitettiin mustaan  lasin kiertävään kohtaan  sitä varioprimeriä.
 Näiden jälkeen laitettiin imukupit lasiin kiinni. Sitten otettiin tuulilasi liima ja muut siihen tarvittavat jutut ja leikattiin suutin semmoiseksi, että liimaa tulee tälle auton lasille sopivan verran. Sitten liimattiin autoon liima kerros jonka jälkeen nostettiin lasi paikalleen.


Uusi tuulilasi, listat ja pyyhkijät paikallaan
Tässä tuulilasi nostettu paikalleen ja sopivasti meni. Laitettiin kaikki listat ja muut semmoiset takaisin kiinni ja putsattiin lasi vielä kentin sisusta/lasi jollain vaahdolla sisältä ja ulkoa.
Tämän näköisellä välineellä ja tuolla tavalla kierrettiin lasi ja leikattiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti