perjantai 9. marraskuuta 2012

Moro! Elikkäs sain kyljen siihen kuntoon hiottua, että oli aika viedä se maalaus kammioon, suojata, maalata ja lakata se. Auto suojattiin maalausta edeltävänä päivänä joka taisi olla tiistai. Auto maalattiin ProVäristä ostetulla Land Roverin värikoodin maalilla ja lakattiin standoxin kirkaslakalla. Kitattuihin kohtiin laitettuun hiontapohja maalia ja kohtiin joissa paistoi metalli laitettiin happopohja maalia. Maalasin ja lakkasin auton keskiviikkona ja olen todella tyytyväinen ekaan kyljen maalaukseen ja lakkaukseen. Opettajammekin totesi, että saat olla tyytyväinen kun kyseessä eka noin ison alueen maalaus ja lakkaus joka onnistui vielä hyvin. Pari valumaa tuli jotka hioin sitten tänään kovaxin hionta tyynyllä ja 1000 vai oisko ollut 1500 karkeuden omaavalla paperilla. Tänään hioin valumia sopivasti pois ja lopuksi puleerasin valumat. Kannattaa varoa hiomasta lakkaa puhki muuten joutuu aloittamaan koko maalaus ja lakkaus urakan alusta.

Eilen sitten kasasin autoon oven kahvat, peilin, takavalon ja ikkunoiden listat. Kylkilistoja ja lokarien muovi kaaria ei liimata vielä paikalleen. Tarkoituksena vielä hioa konepelti ja osa kattoa jotka sitten maalaan myös.

Ensi viikolla alkaa sitten uusi jakso. Ma-To 8-16 koulua ja perjantait vapaita. Toki voi mennä tekemään plussa tunteja perjantaina. Autokorinkorjaaja kolmoset ovat ensi jakson meidän kanssamme sitten. Eipä tässä varmaan muuta ollutkaan sitten. Päivittelen taas tänne kun jotain tapahtuu taas. :)

Tietoa Standox merkistä: 

Standox-automaalit

Standox on yksi Euroopan johtavista autojen korjausmaalien valmistajista. Standoxin pääkonttori ja maailman suurimmat automaaleja valmistavat tuotantolaitokset sijaitsevat Wuppertalissa Saksassa. Kaikkien tärkeimpien autonvalmistajien myöntämät hyväksynnät kertovat yhtiön asemasta johtavana autonvalmistajien yhteistyökumppanina. Ammattimaiset automaalarit ympäri maailmaa luottavat Standoxin huippulaatuun. Linkkiä:  http://www.hlgroup.fi/fi/automaalit/standox-automaalit/ Englanniksi: http://www.standox.com/portal/en?page=GU-1.0_About_Us  



Kylki maalattu Land Roverin vesiohenteisella värillä jota en nyt muista

Land Roverin kylki lakattu. lakan merkki taisi olla standoxi ja kirkas lakka.

Kuvaa lakatusta kyljestä



1 kommentti:

  1. Kiitos vinkistä. Tuolla maalilla tuleekin siisti lopputulos. Poika on myös puhunut auton maalaamisesta, mutta tahtoisi viedä sen teollisuusmaalaamoon. Hänellä kun ei tästä kokemusta ole entuudestaan.

    VastaaPoista